• English

A nagy sikerre való tekintettel rendszeres lesz a jóga és a hangfürdő a múzeumban

A Herman Ottó Múzeum folyamatosan törekszik olyan programok szervezésére és lebonyolítására, amely valamilyen szinten kilép a hagyományos múzeumi keretek közül. Ezt jól példázta az a jóga és hangfürdő, amely a Múzeumok Őszi Fesztiválja idején kétszer is megrendezésre került a Pannon-tenger Múzeum kiállítóépületben, mindkétszer – járványügyi szabályok betartása mellett – teltházas rendezvényként. Így a nagy sikerre való tekintettel a múzeum továbbra is teret ad majd a két programnak, amelyre szerda délutánonként látogathatnak el a feltöltődni vágyók.

A jóga Nagy János vezetésével 17 órai kezdettel kerül megrendezésre, míg a hangfürdő közvetlenül a jógát követően, 19 órai kezdéssel vehető igénybe Laczai Zoltán vezénylésével. A két rendezvényre külön belépő megváltásával lehet ellátogatni.

A jóga jótékony hatásairól

Az Iyengar-jóga meggyógyít és megelőz számos betegséget, sérülést. Ellensúlyozza az ülő és álló munka pusztító hatásait. Elősegíti a tudati képességek javulását, erőt, hajlékonyságot és egyensúlyt fejleszt.

Mi az a hangfürdő?

Az IASH-hangfürdő egy meditatív akusztikus koncert, amely “lemossa” a stresszt és a feszültséget, ellazítja a testet, megtisztítja a tudatot, megnyugtatja az elmét és aktiválja a test öngyógyító rendszereit.

Az Iyengar-jóga 2300, az IASH-hangfürdő 2500 Ft-os belépő megváltásá mellett vehető igénybe. A foglalkozáson bárki, kortól, nemtől függetlenül részt vehet, de a biztos részvétel érdekében az előregisztráció erősen ajánlott, amit a lenti elérhetőségek egyikén tud jelezni. Aki a programokra érkezik, kérjük, hogy hozzon magával jógamatracot, takarót és meleg öltözetet, valamint szempárnát, vagy valami más, a szemet eltakaró alkalmatosságot.

További részletek a lenti szórólapon találhatóak meg.

Kellemes feltöltődést kíván a Herman Ottó Múzeum!