• English

A Herman Ottó Múzeum új projektjében házhoz megy a múzeum. A komplett, foglalkoztató elemet és előadást is tartalmazó programot többféle témában kínáljuk korcsoportos bontásban, nem csak gyerekeknek, hiszen számos tematika kifejezetten a felnőtt közönségre lett szabva.

Múzeumi szakmai körökben már bejáratott műfaj a bőröndmúzeum, amely egyfajta kitelepülést jelent, hiszen az adott témában a múzeumi szakemberek által összeállított „csomagba” vagy múzeumi poggyászba műtárgyak vagy replikák, demonstrációs tárgyak kerülnek, az adott tárgyról szóló, vagy hozzá kapcsolódó érdekességeket, történeteket, ismeretterjesztő anyagokat, szórakoztató módon tálalt tudományos tényeket rejt még a bőrönd, amelyben helyet kapnak játékos elemeket, például rejtvények, kvíz- vagy játéklapok vagy egy-egy manuális foglalkozáshoz szükséges egyéb eszközök.

Ha Önt érdekli a Kultúrkoffer és szívesen fogadná saját szervezeténél, cégénél vagy intézményénél a múzeumi foglalkozásokat, írjon nekünk a kulturkoffer@gmail.com címre.

A Kultúrkoffer közösségi oldalán folyamatosan beszámolunk arról is, éppen hol járnak a Herman Ottó Múzeum utazó bőröndjei.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087617212787