• English

2022. április 25-én végleg bezár a Herman Ottó Múzeum Görgey utcai főépületében található Képtára, amelyet jelenlegi formájában már csak az említett időpontig láthat a nagyközönség. Épp ezért egy rendkívüli akcióval kedveskedünk azoknak, akik végső búcsút szeretnének venni többek között Laurától, Flórától és Henrikától. Az említett hölgyekre már a főépületben dolgozók is régi barátként tekintenek, így a múzeum vezetésének döntése értelmében április 2-től jelképes 500 forintért váltható emlékjegy a Képtárba. A jegy a tárlat egyszeri megtekintésére alkalmas, egyszersmind a limitált darabszámban elkészült tikettek igazi lenyomatai lesznek a múzeum leghosszabb ideje álló kiállításának, hiszen a Herman Ottó Múzeum Képtára 2005 óta fogadja látogatóit.

 

A 250 év festészeti remekeit bemutató tárlat számos darabja most egy időre elbúcsúzik a közönségtől, ezek a művek raktárba vonulnak. A múzeum új épületszárnyának építése okán a Képtár gyökeres változások előtt áll. Az új Képtárban a város állandó képzőművészeti tárlata tartalmában és koncepciójában is megújulva, Kövesi István titkos gyűjteményét is közkinccsé téve fogadja majd a látogatókat.

Így ez az búcsú korántsem szomorú, hiszen akik szerették a régit, minden bizonnyal szívből örülnek majd az új, minden eddiginél nagyobb Képtárnak is, amely méltó helye lesz a vidék egyik legnagyobb képzőművészeti gyűjteményének.

A “régi” Képtár pedig időszaki kiállításoknak fog helyet adni a jövőben. Terveink szerint egy olyan kiállítás tér majd vissza a Herman Ottó Múzeumba, amelyet évekkel ezelőtt elismert és szeretett a közönség.